Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Expoziţii - Expoziții

al expoziției permanente

"Natura. Omul. Cultura."

P R O G R A M


10.00 – 18.00

(fără întrerupere)

Acces în expoziţie

până la ora 17.00

Zi de odihnă – LUNI

Zi sanitară – ultima miercuri a fiecărei luni.BILETE DE INTRARE
Intrare generală - 10 lei
Intrare cu preţ redus:
- Elevi - 2 lei;
- Studenţi,  pensionari, adulţi cu dizabilităţi - 5 lei;
- Intrare gratuită - detalii...

Taxa pentru ghidaj
Ghidaj în limba română:
- Gratisdetalii...
- Pentru elevi, studenţi - 30 lei;
- Pentru adulţi - 50 lei;

Ghidaj în alte limbi - rusă, engleză, franceză:
- Pentru elevi, studenţi - 80 lei;
- Pentru adulţi - 100 lei;
Expoziții
Expoziţia permanentă

Are genericul „Natura. Omul. Cultura” şi a fost realizată în anii 1988-1994, după concepţia elaborată de grupul de muzeografi, condus de Mihai Ursu şi a proiectului de design, elaborat de Lev Burman. Are o suprafaţă de 2000 m2

Este o expoziţie interdisciplinară care reflectă problema globală a interacţiunii dintre Om şi Natură în baza experienţei locale. Pornind de la ideea că Natura este mediu ambiant al oricărei comunităţi umane, iar cultura este o reflectare a experienţei de acomodare a omului la mediul natural, expoziţia demonstrează evoluţia valorificării resurselor naturale şi dezvoltarea culturii comunităţilor umane, care au populat spaţiul Pruto-Nistrean în diferite perioade istorice, denotă sinteza creatoare Om-Natură, transformarea Naturii, pe măsura cunoaşterii ei, calea dificilă a dezvoltării cunoaşterii, de la sacralizarea forţelor Naturii, până la dominarea lor consumatorică de către om. Expoziţia ilustrează, deasemenea, problemele dezvoltării etnosului şi a culturii tradiţionale în toată diversitatea ei, punându-se accentul pe a două Natură – cultură – creată de om. Demonstrând armonia Om-Natură, care este ilustrată prin capodopere ale artei populare ce reflectă frumuseţea mediului ambiant, paralel este propusă reprezentarea mostrelor reprobabile, rezultate ale atitudinii iresponsabile faţă de Natura înconjurătoare, care a dus la distrugerea echilibrului ei. Elucidând conflictele dintre Om şi Natură, Expoziţia propune câteva direcţii ale asanării lor în baza experienţelor avansate de utilizare economică şi raţională a resurselor naturale, sunt specificate, deasemenea, şi tendinţele de optimizare a valorilor societăţii.

Sălile de expoziţii:

 
Activităţi cultural-educative
Axate pe genericele „O vedetă prezintă un tânăr talent” şi „Destine artistice”, programele etnofolclorice lunare ale Clubului Folcloriştilor, Etnografilor, Interpreţilor şi Amatorilor de Folclor, iniţiat în noiembrie 2007, fiind la al doilea sezon artistic, oferă publicului versat, melomanilor şi prietenilor acestui gen posibilitatea de a se familiariza cu arta interpreţilor de cântec folcloric - consacraţi şi mai tineri – într-un cadru mai restrâns şi colegial de dialog artistic, la care dispune atmosfera acestui muzeu.
Citeşte mai mult...
 
Expoziţii temporare

Se amplasează în galeria de la etaj a sălii centrale a muzeului.

Citeşte mai mult...
 
Gradina Botanică şi Vivarium

Vivarium a fost creat în anii 2000-2008 în Cadrul Grădinii Botanice a Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală în colaborare cu Fundaţia pentru Ocrotirea Păsărilor. Prezintă o expoziţie permanentă de păsări rare, decorative şi exotice, peşti şi reptile. A fost deschis pentru publicul vizitator la 18 mai 2008. Accesul este din strada Maria Cibotari, 7.

Citeşte mai mult...
 
Expoziţia permanentă 1


Citeşte mai mult...
 


img001.jpg

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (31)