Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Noutăți - Noutăţi

al expoziției permanente

"Natura. Omul. Cultura."

P R O G R A M


10.00 – 18.00

(fără întrerupere)

Acces în expoziţie

până la ora 17.00

Zi de odihnă – LUNI

Zi sanitară – ultima miercuri a fiecărei luni.BILETE DE INTRARE
Intrare generală - 10 lei
Intrare cu preţ redus:
- Elevi - 2 lei;
- Studenţi,  pensionari, adulţi cu dizabilităţi - 5 lei;
- Intrare gratuită - detalii...

Taxa pentru ghidaj
Ghidaj în limba română:
- Gratisdetalii...
- Pentru elevi, studenţi - 30 lei;
- Pentru adulţi - 50 lei;

Ghidaj în alte limbi - rusă, engleză, franceză:
- Pentru elevi, studenţi - 80 lei;
- Pentru adulţi - 100 lei;
Noutăţi
Lansarea cărții ORAȘUL CHIȘINĂU: ÎNCEPUTURI, DEZVOLTARE URBANĂ, BISERICI (secolele XV-XIX)
Joi, 15 februarie a.c., ora 16.00, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală a avut loc lansarea cărții „Orașul Chișinău: începuturi, dezvoltare urbană, biserici (secolele XV-XIX)” a cunoscutului cercetător dr. Sergius Ciocanu. Lucrarea a fost editată de CARTDIDACT SRL.

 
Expoziția „PICTORII GĂGĂUZI”
În perioada 17-25 ianuarie 2018, Muzeul Naţional de Etnografie și Istorie Naturală găzduiește expoziţia de artă plastică având genericul „Pictorii Găgăuzi”, organizată de Ambasada Republicii Turcia în Republica Moldova și Uniunea Artiștilor Plastici din UTA Gagauz Yeri. Expoziția prezintă lucrările mai multor pictori găgăuzi notorii, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din UTA Gagauz Yeri, și anume: Dimitri AYOGLU, Mihail ARABACI, Andrey  İVARLAK, Georgiy ANDRİEŞ, Nadya LELEÇENKO, Praskoviya BEJENAR și Rodion ANGELÇEV. Lucrările sunt pictate în diferite perioade, având o tematică diversă.

 
Program cultural cu genericul ”SĂ TRĂIȚI, SĂ ÎNFLORIȚI!”

Joi, 11 ianuarie 2018, ora 14.30, la  Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a fost organizat un program cultural cu genericul ”Să trăiți, să înfloriți!” dedicat sărbătorii Sfântul Vasile. Protagoniștii programului au fost elevii clasei a III-a, Liceul Teoretic ”Nicolae Sulac”, diriginte doamna Rusnac Stela, conducător artistic doamna Popescu Violeta, și ansamblul ”Bujoreii”, conducător artistic Mihail Leon. În program: recital de urături, colinde, ”Căprița”, ”Primiți căluțul”.

 
LA MULȚI ANI 2018!
Anul Nou cu bine
Zile tot senine,
Pace, sănătate
Și belșug în toate!
Citeşte mai mult...
 
PROGRAMUL DE COLINDE „HRISTOS SE NAȘTE, SLĂVIȚI-L!” EDIȚIA A III-A

Joi, 28 decembrie 2017, ora 11.00, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, a avut loc Programul de colinde „Hristos Se naște, slăviți-L!” Ajuns la treia ediția, recitalul a fost organizat în colaborare cu Sectorul Sinodal Relații Culturale al Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove. Organizatorii sărbătorii și-au propus susținerea colindătorilor și promovarea diversității colindelor din spațiul nostru cultural. Piesele a fost selectate în baza criteriilor autenticității, valorii estetice și a interpretării artistice corespunzătoare. În cadrul evenimentului au evoluat formații folclorice și soliști din diferite localități ale republicii.

 
Program literar-muzical PERSONALITĂȚI NOTORII ALE REÎNTREGIRII
În data de 13 decembrie 2017, miercuri, ora 13.00, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a găzduit programul literar-muzical Personalități notorii ale Reîntregirii, dedicat folcloristei basarabene Tatiana Gălușcă-Cârșmariu (1913-1993). Organizat de Clubul Interpreților, Folcloriștilor, Etnografilor și Amatorilor de Folclor (CIFEAF), programul este prilejuit de centenarul Marii Uniri (2018) și pune în valoare personalitatea uneia dintre cele mai strălucite exponente ale culturii Basarabiei, folclorista și scriitoarea Tatiana Gălușcă-Cârșmariu.
Citeşte mai mult...
 
Atelierul de creație ÎN AȘTEPTAREA LUI MOȘ NICOLAE
Dragi copii, ați pregătit ghetuțele și cizmulițele, pentru ca Moș Nicolae să vă aducă daruri? V-ați gândit la un cadou și pentru Moș? Angajații Secției Relații cu Publicul, de la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, invită elevii din clasele V-IX, pentru a învăța cum se confecționează papucul lui Moș Nicolae, utilizând materiale ecologice. Atelierul de creație În așteptarea lui Moș Nicolae va avea loc pe data de 14 și 15 decembrie, joi și vineri, între orele 13.00-16.00. Doritorii de a participa se pot înscrie la numărul de telefon: (022) 24 00 56 (Secția Relații cu Publicul).
Citeşte mai mult...
 
PROIECȚIE DE FILM ȘI LANSARE DE CARTE CONSACRATE VICTIMELOR DEPORTĂRILOR DIN BASARABIA
Vineri, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, marcată și de românii din afara granițelor, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală au avut loc două manifestări consacrate destinului tragic al românilor dintre Prut și Nistru, după anexarea acestui teritoriu de către Uniunea Sovietică în 1940.
Citeşte mai mult...
 
Experiența Muzeului de Etnografie din Zagreb în realizarea proiectelor europene
Joi, 30 noiembrie 2017, ora 14.00, în Sala de Conferințe a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală doamna Goranka HORJAN, expert internațional în muzeografie și istoria artelor, a susținut o prelegere publică, în cadrul căreea a făcut o prezentare a studiilor de caz privind implementarea proiectelor internaționale, în baza experienței Muzeului de Etnografie din Zagreb (Croația). Evenimentul a avut drept scop familiarizarea publicului cu practicile și standartele europene în domeniul conservării și promovării patrimoniului material și imaterial, precum și cu programele europene implementate de Muzeul din Zagreb, între care – Programul RE-ORG, organizat de ICCROM, cu suportul ICOM SEE - Consiliul Internațional al Muzeelor, Alianța Europei de Sud-Est, orașul Zagreb și Ministerul Culturii. În acest sens, recent, la Zagreb, a fost organizat workshop-ul RE-ORG Croația, pentru 26 de muzeografi din Croația, privind reorganizarea depozitelor muzeelor. Pe parcursul a 10 zile ale workshop-ului, au fost reorganizate 24 de depozite ale Muzeului Național din Zagreb.
Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 2 din 27
img001.jpg