Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Noutăți - Noutăţi

al expoziției permanente

"Natura. Omul. Cultura."

P R O G R A M


10.00 – 18.00

(fără întrerupere)

Acces în expoziţie

până la ora 17.00

Zi de odihnă – LUNI

Zi sanitară – ultima miercuri a fiecărei luni.BILETE DE INTRARE
Intrare generală - 10 lei
Intrare cu preţ redus:
- Elevi - 2 lei;
- Studenţi,  pensionari, adulţi cu dizabilităţi - 5 lei;
- Intrare gratuită - detalii...

Taxa pentru ghidaj
Ghidaj în limba română:
- Gratisdetalii...
- Pentru elevi, studenţi - 30 lei;
- Pentru adulţi - 50 lei;

Ghidaj în alte limbi - rusă, engleză, franceză:
- Pentru elevi, studenţi - 80 lei;
- Pentru adulţi - 100 lei;
Noutăţi
Expoziția de Filatelie și Numismatică filatelică MOLDOVA INDEPENDENTĂ

În conformitate cu Programul Național de acțiuni consacrate sărbătoririi a 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova „Moldova - 25” Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală în colaborare cu Asociația Filateliștilor, Maximafiliștilor și Cartofiliștilor din Republica Moldova și Î.S. „Poșta Moldovei” sub egida Ministerului Culturii și Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor organizează o Expoziție de Filatelie și Numismatică filatelică MOLDOVA INDEPENDENTĂ. În cadrul acesteia sunt prezentate exponate filatelice, care anterior au participat la diferite expoziții internaționale, fiind apreciate cu medalii de Argint, Argint Mare, Vermeil, Vermeil Mare și Aur, ele reflectând diferite aspecte ale vieții politice, economice și culturale a Moldovei. Menționăm, că doar în anul curent membrii Asociației respective au fost prezenți la 3 expoziții filatelice internaționale, la care exponatele colecționarilor basarabeni au fost apreciate cu 13 medalii (4 - Vermeil Mare, 2 - Vermeil, 4 - Argint Mare, 3 - Argint).

Expoziția include literatura filatelică, editată în acești ani, precum și un compartiment separat - Numismatică filatelică, în cadrul căruia sunt prezentate 94 medalii. 66 medalii reflectă activitatea expozițională a membrilor Asociației Filateliștilor, Maximafiliștilor și Cartofiliștilor din Republica Moldova, desfășurată în anii 1997-2016. 43 medalii sunt câștigate la expoziții filatelice internaționale, astfel fiind apreciate exponatele, prezentate de colecționarii moldoveni. Mărturie a aprecierii eforturilor filateliștilor din Republica Moldova sunt cataloagele expozițiilor filatelice internaționale și Diplomele ce confirmă conferirea acestor medalii.

Cu ocazia desfășurării acestei expoziții Î.S. „Poșta Moldovei” emite un plic-întreg poștal, lansarea căruia va avea loc la 25 august la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală,  el urmând a fi obliterat cu o ștampilă specială. Catalogul expoziției și medalia comemorativă, realizate cu această ocazie, sunt atribute, ce vor însoți evenimentul respectiv.

 
Expoziția cu genericul ”CULORI ETERNE / ETERNAL COLORS”
Pe 21 iulie, ora 16, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală a fost inaugurată expoziția cu genericul ”CULORI ETERNE / ETERNAL COLORS”, în cadrul căreia sunt prezentate lucrările a 10 artiști:
Elvira Cemortan-Voloșin
(Republica Moldova)
Eleonora Romanescu (Republica Moldova)
Vitalii Tiseev (Republica Moldova)
Natalia Procop (Republica Moldova)
Cassandra J. Vainhouse (Franța)
Cezara Kolesnik (Franța)
Kassimir Savov (Bulgaria)
Helene Pavlopoulou (Grecia)
Ekaterina Shuster (Rusia)
Abbas Almosawi (Bahrain)
Scopul expoziției este de a identifica diversitatea etnosului prin universul ideatic și cromatic.
Expoziția este organizată în parteneriat cu Centrul Cultural „ARTELIT” și Galeria de Artă Europe’s Art.
Centrul Cultural „ARTELIT” este o asociație cu statut internațional, ce are drept obiectiv promovarea artelor. Proiectele elaborate de către Centrul Cultural „ARTELIT” sunt cunoscute atît în Republica Moldova, cît și peste hotare.
Galeria de Artă Europe’s Art promovează artiști europeni în întreaga lume. Dintre pictorii și sculptorii reprezentați de către Galeria de Artă Europe’s Art, 14 artiști sunt din Republica Moldova și 20 din alte țări europene.
Expoziția va putea fi vizitată pînă la 14 august curent.
 
Expoziția de fotografii „Deportările din RSSM - identitate și memorie”
Dragi prieteni,
Vă invităm să vizitați  expoziția de fotografii „Deportările din RSSM - identitate și memorie”, care va fi deschisă pînă la 17 iulie 2016.
Vă așteptăm cu drag!
 
Expoziția cu genericul MIRACOLUL ADÂNCURILOR

La 30 iunie 2016, ora 15.00, în cadrul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală a fost inaugurată expoziția cu genericul Miracolul adâncurilor.
Expoziția este organizată în colaborare cu Institutul de Geologie și Seismologie al Academiei de Științe a Moldovei. În cadrul acesteia sunt prezentate colecții de minerale din patrimoniul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, colecții din cadrul Institutului de Geologie și Seismologie al AȘM, dar și colecții particulare.

Citeşte mai mult...
 
Rezultatele concursului din Noaptea Europenă a Muzeelor „CE-O MAI FI ȘI ASTA?”
Obiectul expus se numește ȘTIUBEI DE prins VULPI
Folosește drept CAPCANĂ DE PRINS VULPI.
Locul I a fost ocupat de:
MORARI IULIANA,
ȚOȘCA ANDREI,
ARHIPOVA ALINA,
AXENTI DUMITRU și
BALABAN M., care au oferit răspunsuri corecte și complete.
Locul II a fost ocupat de:
RADU SIREȚANU,
LIA DELINSCHI,
FRICAȚEL IGOR,
GREȚOV ANDREI și
VASILE, care au răspuns corect, dar incomplet.
Rugăm învingătorii să-și ridice premiile de la Muzeu.
Relații suplimentare la tel. 022 23 88 68
 
Obiecte pierdute în muzeu!!!
Rugăm persoanele care, în timpul Nopții Muzeelor (21-22 mai 2016), au pierdut o cheie și un aparat de fotografiat, să se adreseze angajaților de la intrarea în Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.
 
Să vorbim despre modă

Hai să vorbim despre modă! Conversația poate fi despre moda înaltă de pe podium sau despre moda de stradă. Începutul conversației poate să prezinte interes sau, dimpotrivă, să provoace replica: „Nu sunt interesat de modă....”. De fapt, nu contează modul în care începe o conversație ... Or, discuția despre modă poate fi începutul unei conversații despre alte subiecte – relații între oameni, politică, economie, artă, limite și depășirea lor, vise, iluzii, dorințe sau natura umană.

Expoziția „Să vorbim despre modă” se concentrează pe câteva episoade din istoria modei care pot spune ceva important despre Letonia și letoni. Expoziția a fost inaugurată la inițiativa Ministerului Afacerilor Externe al Letoniei, în cadrul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, iar acum este expusă la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Prin vernisarea acestei expoziții, Ambasada Letoniei va avea deosebita plăcere să vă invite la o călătorie în timp, începând cu anul 1948, când a fost fondată Casa de Modă din Riga (Rīgas Modeļu Nams) și să vă prezinte realizările designerilor actuali de modă din Letonia, precum: Woolings, Natalija Jansone, Garage Wooden Bow Tie. Pasionații de lumea modei și toți doritorii vor putea vizita expoziția „Să vorbim despre modă” la Muzeul Național Național de Etnografie și Istorie Naturală în perioada 26 mai – 26 iunie 2016.

 
Anunț

La 28-29 mai 2016, muzeul va funcționa în regim obișnuit. Toate serviciile – cu plată.
 
Ziua Internațională a Muzeelor

La 18 mai 2016, miercuri, ora 12.00, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va fi prezentat un recital de cântece, susținut de Ansamblul Etnofolcloric „Ștefan Vodă”, conducător artistic Tudor Ungureanu, în colaborare cu Uniunea Folcloriștilor din Republica Moldova. În cadrul evenimentului, va fi lansat CD-ul „Lin-pelin”, cu piese interpretate de Ansamblul „Ștefan Vodă” care împlinește 30 de ani de activitate scenică. Invităm cu drag conducătorii formațiilor folclorice și toți admiratorii cântecului popular, care doresc să devină membri ai Uniunii Folcloriștilor.

 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 7 din 27
img001.jpg