Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Noutăți - Noutăţi

al expoziției permanente

"Natura. Omul. Cultura."

P R O G R A M


10.00 – 18.00

(fără întrerupere)

Acces în expoziţie

până la ora 17.00

Zi de odihnă – LUNI

Zi sanitară – ultima miercuri a fiecărei luni.BILETE DE INTRARE
Intrare generală - 10 lei
Intrare cu preţ redus:
- Elevi - 2 lei;
- Studenţi,  pensionari, adulţi cu dizabilităţi - 5 lei;
- Intrare gratuită - detalii...

Taxa pentru ghidaj
Ghidaj în limba română:
- Gratisdetalii...
- Pentru elevi, studenţi - 30 lei;
- Pentru adulţi - 50 lei;

Ghidaj în alte limbi - rusă, engleză, franceză:
- Pentru elevi, studenţi - 80 lei;
- Pentru adulţi - 100 lei;
Noutăţi
PROGRAMUL DE COLINDE „HRISTOS SE NAȘTE, SLĂVIȚI-L!”
La 5 ianuarie 2017, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, a fost prezentat recitalul de colinde „Hristos Se naște, slăviți-L!”, organizat, în perioada sărbătorilor de iarnă, în colaborare cu Departamentul Cultură al Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove. Participanții au pus în valoare diversitatea, complexitatea tematică și tipologică a colindelor.
Citeşte mai mult...
 
In  memoriam  Tudor  IOVU

Citeşte mai mult...
 
Cînepa între mărire și abandon în lumea satului românesc din Țara Crișurilor
Joi, 8 decembrie 2016, ora 15, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău (Republica Moldova), a fost inaugurată expoziţia Cînepa între mărire şi abandon în lumea satului românesc din Ţara Crişurilor.
Citeşte mai mult...
 
Târgul Național al Covorului "Covorul Dorului", ediția III-a
Duminică, 4 decembrie 2016, între orele 11:00-18:30, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”, în contextul elaborării dosarului de candidat „Tehnici tradiţionale de realizare a scoarţelor” pentru înaintare în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii de către Republica Moldova, a fost organizată cea de a III-a ediție a Târgului Național al Covorului cu genericul „COVORUL DORULUI”
Citeşte mai mult...
 
Concursul „CE MI-A PLĂCUT AZI LA MUZEU”
Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală anunță lansarea concursului de desene ale copiilor, cu genericul „Ce mi-a plăcut azi la muzeu”. Sunt invitați să participe elevii școlilor de arte din municipiul Chișinău și din republică, precum și elevi de la centre de creație. Cele mai reușite desene vor fi expuse la muzeu, în cadrul unei expoziții vernisate la 1 iunie 2017, cu prilejul Zilei Internaționale a Ocrotirii Copiilor.
Termenul-limită de prezentare a lucrărilor – 28 mai 2017.
Citeşte mai mult...
 
„SUNTEM UN SINGUR POPOR – DE LA MUNTE PÂNĂ LA MARE!”
În data de 1 decembrie, în continuarea vernisajului Expoziției „Tineri plasticieni inspirați de creația lui Mihail Grecu”, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală găzduiește, la ora 15.00, un program de poezie, romanță și cântece pe versurile poeților naționali. Programul are genericul „Suntem un singur popor – de la munte până la mare!” Evenimentul este coordonat de Clubul Interpreților, Folcloriștilor, Etnografilor și Amatorilor de Folclor (CIFEAF) care activează de aproape un deceniu în cadrul muzeului.
Citeşte mai mult...
 
Expoziția-concurs națională „CROŞETA DE AUR” ediția a VIII-a
Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, în colaborare cu Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, organizează în perioada 9 decembrie 2016 – 29 ianuarie 2017, Expoziţia-Concurs Naţională „Croşeta de aur”, ediţia a VIII-a.
Evenimentul are drept scop promovarea şi valorificarea artei croşetatului. În cadrul expoziţiei vor participa 23 de meşteriţe, cu lucrări executate în tehnicile tradiționale ale croșetatului, precum şi în stil modern.
Citeşte mai mult...
 
Tineri plasticieni inspirați de creația lui Mihail Grecu
Joi, 1 decembrie, ora 14.30, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, a fost inaugurată Expoziția „Tineri plasticieni inspirați de creația lui Mihail Grecu”, prilejuită de aniversarea a 100 de ani de la nașterea maestrului. Născut la 22 noiembrie 1916, în s. Faraonovca, reg. Odesa (astăzi, în Ucraina), Mihail Grecu este considerat fondatorul direcției moderniste în pictura basarabeană și mentorul mai multor generații de artiști plastici. Creațiile sale se păstrează în muzee și colecții particulare din Republica Moldova, din fostele republici ale URSS, precum și din Europa.
Citeşte mai mult...
 
Expoziția de Fotografie de Chiara Dazi “Wandertage – Călătorind pentru a munci și muncind pentru a călători”
Expoziția oferă publicului o sclipire rară asupra vechii tradiții germane din secolele anterioare și în același timp acordă un moment de reflecție asupra tradițiilor de artizanat și rolul actual al meșteșugarilor din Moldova.

Wandertage” este o călătorie fotografică printr-o dimensiune a trecutului și a unui mod de viață....

Tinerii meșteșugari și meșteșugărițe de modă-veche, călătorind conform unicii tradiții medievale germane, Wanderschaft, trăiesc o viață plină de aventuri perfecționîndu-și în același timp abilitățile sale de meșteșugari. Călătoria este numită "Wanderschaft" sau "Walz" [ tur ].
Acești tineri călători, bărbați și femei, trăiesc precum hoinarii, fără nici o adresă și purtînd cu ei doar o mică bocceluță cu cîteva bunuri necesare pentru întreaga lor deplasare. Ei se primblă prin păduri și sate, sau cu autostop-ul, în jurul Europei și dincolo, bucurîndu-se de libertatea lor și învățînd noi aptitudini.

Fascinată de acest subiect și de tradiția veche a secolelor, Chiara Dazi a folosit o abordare fotografică captivantă pentru a explora sfera călătorilor meșteșugari în acest Walz, portretizînd în mod particular drumul femeilor pe care le-a însoțit timp de un an și jumătate.

Expoziția “Wandertage – Călătorind pentru a munci și muncind pentru a călători” de Chiara Dazi este organizată de Centrul Cultural German AKZENTE în colaborare cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, sprijinită financiar de Departamentul de Afaceri Culturale al Senatului din Berlin și Ambasadele Germaniei și Italiei de la Chișinău.

Pe parcursul săptămînii a doua, expoziția “Wandertage” va fi completată de lucrările studenților fotografi din Moldova, care vor portretiza lumea meșteșugăritului moldovenesc în cadrul unui atelier de o săptămînă condus de Chiara Dazi. Pe parcursul acestui atelier de lucru, studenții vor explora fotografic rolul meșteșugarilor și al comerțului artizanal în Moldova. Rezultatele atelierului vor fi ulterior expuse.

Vernisajul expoziției studenților va fi joi, 17 noiembrie 2016, ora 16:00.

Realizarea atelierului și afișarea publică a rezultatelor acestuia va avea loc datorită sprijinului financiar generos din partea organizațiilor Kreishandwerkschaft Hersfeld-Rotenburg și Liechtenstein Development Service.

Tururi ghidate
Duminică, 13 noiembrie, ora 11:00, de Chiara Dazi
Vineri, 18 noiembrie, ora 16:00, de studenți
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 6 din 27
img001.jpg