Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Noutăți - Noutăţi

al expoziției permanente

"Natura. Omul. Cultura."

P R O G R A M


10.00 – 18.00

(fără întrerupere)

Acces în expoziţie

până la ora 17.00

Zi de odihnă – LUNI

Zi sanitară – ultima miercuri a fiecărei luni.BILETE DE INTRARE
Intrare generală - 10 lei
Intrare cu preţ redus:
- Elevi - 2 lei;
- Studenţi,  pensionari, adulţi cu dizabilităţi - 5 lei;
- Intrare gratuită - detalii...

Taxa pentru ghidaj
Ghidaj în limba română:
- Gratisdetalii...
- Pentru elevi, studenţi - 30 lei;
- Pentru adulţi - 50 lei;

Ghidaj în alte limbi - rusă, engleză, franceză:
- Pentru elevi, studenţi - 80 lei;
- Pentru adulţi - 100 lei;
Noutăţi
ATELIER DE CREAŢIE CU MEŞTERUL POPULAR VICTOR PELIN

În scopul promovării artei cioplitului tradiţional artistic al lemnului şi transmiterea către tânăra generaţie a meşteşugului, vă invităm la atelierele de creaţie a meşterilor cioplitori în lemn care se vor desfăşura pe parcursul Expoziţiei Naţionale a meşterilor cioplitori în lemn.
Sâmbătă, 8 aprilie 2017, în incinta MNEIN, va avut loc atelierul de creaţie cu meşterul popular Victor Pelin.

 
A Treia Zi de Paști la Muzeul Satului
Tradițional, în Săptămână luminată, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală aorganizat sărbătoarea „A Treia Zi de Paști la Muzeu”. În 2017, sărbătoarea s-a desfășurat la Muzeul Satului, filiala muzeului nostru. Aici a fost vernisată o expoziție cu vânzare de produse pascale tradiționale (cozonac, pască, colaci etc.), ouă încondeiate, lucrări ale meșterilor populari, confecționate din lozie, fibre vegetale, ceramică. Un program de cântece bisericești pascale și creații folclorice au fost prezente de Corul Seminarului Liceal de Teologie Ortodoxă din Chișinău, alte coruri parohiale din capitală, Ansamblul „Ștefan-Vodă” din s. Căpriana, conducător artistic – Tudor Ungureanu, Ansamblul Folcloric „Floare de cireș” din s. Ruseștii Noi, Ialoveni, condus de Pavel Balaur. Vom fi onorați să o avem alături pe excepționala interpretă Viorica Moraru, solista orchestrei „Folclor”, precum și remarcabilele cântărețe de muzică populară Marina Coptu și Dina Vrăjmașu, moderatoarea evenimentului.
Programul artistic și expozițional au avut loc în curtea bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, unul cele mai vechi lăcașuri ortodoxe din lemn de pe teritoriul Republicii Moldova. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Ministerul Culturii.

 
Vizitează muzeul on-line

Dragi vizitatori și prieteni ai Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală,

Avem bucuria să Vă anunțăm că recent am lansat Turul Virtual al expoziției permanente „Natura. Omul. Cultura”, precum și două expoziții temporare, vernisate la finele anului 2016: „Tineri plasticieni inspirați de creația lui Mihail Grecu” și „Cânepa între mărire și abandon în lumea satului românesc din Țara Crișurilor”. Utilizatorii au posibilitatea de a parcurge sălile expoziționale ale muzeului și prin intermediul unei aplicații virtuale, disponibilă pe site-ul nostru: www.muzeu.md. Doar cu ajutorul unui click pe marcajele de pe ecran, puteți alege direcția excursiei și puteți vizualiza exponatele dorite.
Ne exprimăm încrederea că Turul Virtual al Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală va deveni un instrument util pentru publicul larg, o sursă valoroasă de informații pentru elevi, studenți, cadre didactice și cercetători.

 
Expoziţia-concurs naţională a meşterilor cioplitori în lemn, ediţia a II-a
Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial în colaborare cu Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală şi Uniunea Meşterilor Populari din Moldova, sub egida Ministerului Culturii al Republicii Moldova, organizează în perioada 3 martie - 5 mai 2017, Expoziţia-concurs naţională a meşterilor cioplitori în lemn, ediţia a II-a.
Citeşte mai mult...
 
„Lăsăm strămoșii să vorbească” – atelier de istorie orală

Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală, Voluntarii Corpului Păcii în Moldova și MOLDOX Festival invită persoanele interesate de istoria deportărilor în Moldova, la atelierul „Lăsăm strămoșii să vorbească” – atelier de istorie orală, pe 21 februarie 2017, ora 10:00, în sala de conferințe a Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală.

Citeşte mai mult...
 
PROGRAM ETNOFOLCLORIC „DE DRAG DE PRIMĂVARĂ”

Vineri, 24 februarie, ora 15.00, de Dragobete, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a găzduit un program etnofolcloric, având genericul devenit tradițional „De drag de primăvară”. În cadrul programului au evoluat remarcabilele interprete Alina Ureche și Marina Dumbrăveanu, împreună cu formațiile de copii conduse de dumnealor: „Mlădițele” și „Cununițele”, de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, respectiv, Ansamblul „Dumbrăvița” de pe lângă Centrul de Educație Estetică „Lăstărel”. Acestora li s-au alăturat membrii Ansamblului etnofolcloric bulgar „Văglénce” de la Centrul de Educație Estetică Râșcani (mun. Chișinău), ansamblu condus de folclorista Ana Pagur, precum și Vasile Fotescu, care a prezentat în premiera piesa „Mi-e dor de tine” (autor de muzică Vasile Fotescu, versuri Leonida Lari).

 
Atelier de confecționare a mărțișorului tradițional

Vineri, 24 februarie, ora 13.00, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, s-a desfășurat un atelier de confecționare a mărțișorului tradițional, utilizând diferite tehnici și materiale (bumbac, lână, paie, pănuși). Devenit o tradiție anuală în cadrul muzeului, evenimentul a fost organizat de membrii Secției Relații cu Publicul, în parteneriat cu Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial. Menționăm că Mărțișorul, alături de alte practici culturale asociate zilei de 1 martie, a fost înaintat de Republica Moldova, România, Bulgaria și Macedonia, pentru a fi inclus în Lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.
Citeşte mai mult...
 
BIODIVERSITATEA ZONELOR UMEDE ALE REPUBLICII MOLDOVA. Piese din colecția Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală

La 2 februarie 2017, ora 15.00, în cadrul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, a fost inaugurată expoziția cu genericul Biodiversitatea zonelor umede ale Republicii Moldova. Piese din colecția Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Citeşte mai mult...
 
LA MULȚI ANI!!!

Stimați vizitatori și prieteni ai muzeului!

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, colectivul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală vă urează un an nou fericit, sănătate, prosperitate și pace în casele Dumneavoastră! Fie ca spiritul creator al strămoșilor, cristalizat în tezaurul tradițiilor și artei populare, să vă fie o sursă de inspirație și speranță în fiecare zi!

Administrația MNEIN

 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 5 din 27
img001.jpg