Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Noutăți - Noutăţi

al expoziției permanente

"Natura. Omul. Cultura."

P R O G R A M


10.00 – 18.00

(fără întrerupere)

Acces în expoziţie

până la ora 17.00

Zi de odihnă – LUNI

Zi sanitară – ultima miercuri a fiecărei luni.BILETE DE INTRARE
Intrare generală - 10 lei
Intrare cu preţ redus:
- Elevi - 2 lei;
- Studenţi,  pensionari, adulţi cu dizabilităţi - 5 lei;
- Intrare gratuită - detalii...

Taxa pentru ghidaj
Ghidaj în limba română:
- Gratisdetalii...
- Pentru elevi, studenţi - 30 lei;
- Pentru adulţi - 50 lei;

Ghidaj în alte limbi - rusă, engleză, franceză:
- Pentru elevi, studenţi - 80 lei;
- Pentru adulţi - 100 lei;
Noutăţi
Atelier de confecționare a mărțișorului tradițional

Vineri, 24 februarie, ora 13.00, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, s-a desfășurat un atelier de confecționare a mărțișorului tradițional, utilizând diferite tehnici și materiale (bumbac, lână, paie, pănuși). Devenit o tradiție anuală în cadrul muzeului, evenimentul a fost organizat de membrii Secției Relații cu Publicul, în parteneriat cu Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial. Menționăm că Mărțișorul, alături de alte practici culturale asociate zilei de 1 martie, a fost înaintat de Republica Moldova, România, Bulgaria și Macedonia, pentru a fi inclus în Lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.
Citeşte mai mult...
 
BIODIVERSITATEA ZONELOR UMEDE ALE REPUBLICII MOLDOVA. Piese din colecția Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală

La 2 februarie 2017, ora 15.00, în cadrul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, a fost inaugurată expoziția cu genericul Biodiversitatea zonelor umede ale Republicii Moldova. Piese din colecția Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Citeşte mai mult...
 
LA MULȚI ANI!!!

Stimați vizitatori și prieteni ai muzeului!

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, colectivul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală vă urează un an nou fericit, sănătate, prosperitate și pace în casele Dumneavoastră! Fie ca spiritul creator al strămoșilor, cristalizat în tezaurul tradițiilor și artei populare, să vă fie o sursă de inspirație și speranță în fiecare zi!

Administrația MNEIN

 
PROGRAMUL DE COLINDE „HRISTOS SE NAȘTE, SLĂVIȚI-L!”
La 5 ianuarie 2017, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, a fost prezentat recitalul de colinde „Hristos Se naște, slăviți-L!”, organizat, în perioada sărbătorilor de iarnă, în colaborare cu Departamentul Cultură al Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove. Participanții au pus în valoare diversitatea, complexitatea tematică și tipologică a colindelor.
Citeşte mai mult...
 
In  memoriam  Tudor  IOVU

Citeşte mai mult...
 
Cînepa între mărire și abandon în lumea satului românesc din Țara Crișurilor
Joi, 8 decembrie 2016, ora 15, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău (Republica Moldova), a fost inaugurată expoziţia Cînepa între mărire şi abandon în lumea satului românesc din Ţara Crişurilor.
Citeşte mai mult...
 
Târgul Național al Covorului "Covorul Dorului", ediția III-a
Duminică, 4 decembrie 2016, între orele 11:00-18:30, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”, în contextul elaborării dosarului de candidat „Tehnici tradiţionale de realizare a scoarţelor” pentru înaintare în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii de către Republica Moldova, a fost organizată cea de a III-a ediție a Târgului Național al Covorului cu genericul „COVORUL DORULUI”
Citeşte mai mult...
 
Concursul „CE MI-A PLĂCUT AZI LA MUZEU”
Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală anunță lansarea concursului de desene ale copiilor, cu genericul „Ce mi-a plăcut azi la muzeu”. Sunt invitați să participe elevii școlilor de arte din municipiul Chișinău și din republică, precum și elevi de la centre de creație. Cele mai reușite desene vor fi expuse la muzeu, în cadrul unei expoziții vernisate la 1 iunie 2017, cu prilejul Zilei Internaționale a Ocrotirii Copiilor.
Termenul-limită de prezentare a lucrărilor – 28 mai 2017.
Citeşte mai mult...
 
„SUNTEM UN SINGUR POPOR – DE LA MUNTE PÂNĂ LA MARE!”
În data de 1 decembrie, în continuarea vernisajului Expoziției „Tineri plasticieni inspirați de creația lui Mihail Grecu”, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală găzduiește, la ora 15.00, un program de poezie, romanță și cântece pe versurile poeților naționali. Programul are genericul „Suntem un singur popor – de la munte până la mare!” Evenimentul este coordonat de Clubul Interpreților, Folcloriștilor, Etnografilor și Amatorilor de Folclor (CIFEAF) care activează de aproape un deceniu în cadrul muzeului.
Citeşte mai mult...
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Pagina 5 din 27
img001.jpg