Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Buletin Ştiinţific

al expoziției permanente

"Natura. Omul. Cultura."

P R O G R A M


10.00 – 18.00

(fără întrerupere)

Acces în expoziţie

până la ora 17.00

Zi de odihnă – LUNI

Zi sanitară – ultima miercuri a fiecărei luni.BILETE DE INTRARE
Intrare generală - 10 lei
Intrare cu preţ redus:
- Elevi - 2 lei;
- Studenţi,  pensionari, adulţi cu dizabilităţi - 5 lei;
- Intrare gratuită - detalii...

Taxa pentru ghidaj
Ghidaj în limba română:
- Gratisdetalii...
- Pentru elevi, studenţi - 30 lei;
- Pentru adulţi - 50 lei;

Ghidaj în alte limbi - rusă, engleză, franceză:
- Pentru elevi, studenţi - 80 lei;
- Pentru adulţi - 100 lei;
Buletin Ştiinţific

De la fondarea Muzeului muzeografii au cercetat diferite aspecte ale istoriei culturii şi naturii plaiului moldav, familiarizând, în acelaşi timp, publicul cu descoperirile făcute sau realizările obţinute, având scopul să facă publică informaţia deţinută.
În anul 1926 colectivul Muzeului Naţional de Istorie Naturală din Chişinău, precum se numea el atunci, a reuşit să  editeze un buletin ştiinţific, care să insereze diferite articole, studii şi informaţii, ce ţin de cele mai variate aspecte ale cercetării. Acest buletin muzeal este prima revistă ştiinţifică din Basarabia şi, menţionăm, cea mai longevivă. Până în anul 1942 au fost editate 10 numere.
A urmat o pauză, deoarece  autorităţile sovietice trebuiau să reorienteze – în scopurile solicitate de ideologia comunistă – nu doar activitatea muzeografilor, ci şi tematica unui asemenea buletin. Astfel că în anul 1961 s-a revenit la editarea unui atare buletin, e adevărat, în limba rusă, cu genericul  ТРУДЫ, însă  timp de trei decenii au fost scoase doar trei ediţii.
O viaţă cu totul nouă – în toate aspectele – a căpătat buletinul respectiv în anul 2004, când pe masa iubitorilor de natură, obiceiuri populare şi etnografie  s-a pus volumul 1(14) al Buletinului Ştiinţific al Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală.  Momentul a fost de bun augur, deoarece de atunci colectivul Muzeului lansează anual câte 2  numere – în unul se abordează diferite aspecte ale problemelor, legate de studierea lumii animale şi vegetale din republică, în celălalt – sunt  prezentate variate aspecte etnografice, de cele mai multe ori fiind cercetări ale colaboratorilor muzeului.
Consiliul Ştiinţific al Muzeului se străduie ca în ambele fascicole ale Buletinului Ştiinţific  să fie prezentată o tematică cât mai variată, ca să se cuprindă un cerc cât mai larg de probleme, ce se află în vizorul cercetătorilor şi a publicului.
În acelaşi timp Buletinul Ştiinţific  este deschis pentru colaborare tuturor acelor cercetători, care doresc să-şi publice studiile,  ce abordează  aspecte ale ştiinţelor despre natură şi societate.

Revista ştiinţifică de profil a fost clasificată de CSŞDT al AŞM şi CNAA în anul 2009 în categoria „B” a publicaţiilor ştiinţifice din Republica Moldova.

Varianta electronica a ultimelor numere a Buletinului Stiintific le puteti gasi aici.

 
img001.jpg

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (20)