Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Conferinţe stiinţifice

al expoziției permanente

"Natura. Omul. Cultura."

P R O G R A M


10.00 – 18.00

(fără întrerupere)

Acces în expoziţie

până la ora 17.00

Zi de odihnă – LUNI

Zi sanitară – ultima miercuri a fiecărei luni.BILETE DE INTRARE
Intrare generală - 10 lei
Intrare cu preţ redus:
- Elevi - 2 lei;
- Studenţi,  pensionari, adulţi cu dizabilităţi - 5 lei;
- Intrare gratuită - detalii...

Taxa pentru ghidaj
Ghidaj în limba română:
- Gratisdetalii...
- Pentru elevi, studenţi - 30 lei;
- Pentru adulţi - 50 lei;

Ghidaj în alte limbi - rusă, engleză, franceză:
- Pentru elevi, studenţi - 80 lei;
- Pentru adulţi - 100 lei;
Din anul 1990 muzeul organizează periodic manifestări ştiinţifice. La 23 octombrie, de ziua fondării muzeului, se desfăşoară Sesiunea anuală de comunicări ştiinţifice în cadrul căreia sunt prezentate cele mai recente rezultate ale cercetătorilor din sfera muzeală, academică şi universitară a republicii şi de peste hotare. Varianta scrisă a comunicărilor este publicată ulterior în revista de profil a instituţiei „Buletin ştiinţific. Revistă de Etnografie, Istorie Naturală şi Muzeologie” care apare de două ori pe an.
În anul 2009, la 22 şi 23 octombrie, instituţia a organizat Conferinţa Internaţională Jubiliară „Patrimoniul naţional în contextul patrimoniului european. Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală la 120 de ani”, care şi-a desfăşurat lucrările în cadrul a trei secţii: etnografie, ştiinţele naturii şi muzeologie.
În  anul 2010  MNEIN îşi propune să organizeze următoarele evenimente ştiinţifice:
• 12-13 septembrie – Sesiunea Anuală de Comunicări Ştiinţifice  „Patrimoniul cultural şi natural al Complexului Muzeal Ţipova-Saharna”.

• 4-5 octombrie – Conferinţa Ştiinţifică Internaţională „Apa”, organizată de Academia de Ştiinţe a Moldovei împreună cu Academia de Ştiinţe a Austriei. În cadrul acestei reuniuni ştiinţifice Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală va organiza şi coordona Secţiunea „Apa şi omul”.

• 6-7 octombrie – Conferinţă Internaţională „Cartografierea ca discurs modern. Între codul geografic şi codurile culturii”, organizată împreună cu Academia de Ştiinţe a Austriei. În cadrul Conferinţei va fi inaugurată Expoziţia Internaţională „Harta etnică şi dialogul etnicităţii”.
Doritorii de a participa la conferinţe cu comunicări se pot înscrie la adresa electronică mnein_posta@yahoo.com. Lucrările ştiinţifice în variantă electronică (numai mult de 10 pagini, culese în Word, având referinţele la sfârşitul textului) vor fi depuse la secretariat în ziua conferinţei pentru a fi publicate ulterior în revista muzeului.
 
img001.jpg

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (20)